Què et sembla el bloc?

dilluns, 23 de maig del 2011

dimecres, 27 d’abril del 2011

MERLI

L’exercici que hem de fer aquesta setmana consisteix en fer un seguiment de tots els passos que fem des de que veiem el següent missatge publicat en el nostre fòrum.

Exploreu el Catàleg de recursos educatius Merlí i feu una entrada del blog per explicar el procés seguit.

A partir d’aquí, explicaré els passos:

Faig clic damunt de l’enllaç Catàleg de recursos educatius Merlí i automàticament, vaig a la pàgina web de la XTEC, al catàleg de recursos MERLI. Per si l’entrada automàtica no funciona amb algú, per qualsevol problema, us adjunto la direcció web: http://aplitic.xtec.cat/merli/

2) Ja sóc dins de la pàgina web! Ara escolliré l’ Idioma (la pestanya es situa a la part superior dreta del monitor. Tenim la opció d’escollir entre 3 llengües: Català, Castellà i Anglès).

33. Sí disposéssim d’un usuari, podríem iniciar la sessió com a usuari i em suposo que els avantatges serien diversos.)

Un cop sóc dins a la pàgina web, el que faig és explorar i mirar de que es tracta.

5) Tal i com puc observar, és un catàleg de recursos educatius digitals desenvolupat pel Departament d'Educació amb l'objectiu de proporcionar a la comunitat educativa un entorn de catalogació, indexació i cerca de materials didàctics.

66. La pàgina web conté diverses seccions: Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat. Sí volguéssim fer una cerca més detallada i concerta, podríem anar directament al gra, es a dir, podríem utilitzar el buscador escrivint-hi la paraula clau i a continuació sel·leccionant el nivell apropiat. Més avall, hi ha un apartat on hi podem trobar les noticies i les novetats de Merli. A continuació, trobem el bloc de Merli (un bloc que he trobat molt interessant i que l’aniré seguint) i finalment, per acabar la descripció de la pàgina web i començar amb l’exploració, m’agradaria dir que a la part dreta hi trobem un ranking on hi apareixen els recursos més ben valorats. Pel que estic veient és una web molt complerta. Anem a explorar-la!

) 7. He decidit, que m’endinsaré dins la pestanyeta d’Educació Primària ja que és la que va més lligada amb la meva especialitat

) 8. Ja sóc dins d’Educació Primària. El catàleg d’educació Primària està dividit per àrees curriculars. Com es normal, degut a la meva especialitat, aniré a investigar l’àrea d’Anglès tot clicant damunt de l’enllaç.

) 9. Dins d’aquest apartat, a la part Esquerra, hi puc trobar diferents recursos en linia: aplicacions, imatges, àudio, documents, vídeos, pàgines web, recursos interactius. A la part dreta i ocupant tot l’espai del monitor, hi ha diferents activitats i projectes per fer a l’aula d’Anglès. Sí cliquem a qualsevol dels projectes, trobarem una breu descripció d’aquest. Per exemple; us adjunto la informació del projecte que jo he escollit.

A day in the life of Cinderella

http://aplitic.xtec.cat/merli/imatges/stars-empty.gifhttp://aplitic.xtec.cat/merli/imatges/stars-empty.gifhttp://aplitic.xtec.cat/merli/imatges/stars-empty.gifhttp://aplitic.xtec.cat/merli/imatges/stars-empty.gifhttp://aplitic.xtec.cat/merli/imatges/stars-empty.gif Comenta'l - 28 Visites

Pàgina web Aplicació

Ricard García Meléndez

2006

Quadern virtual per estudiar la llengua anglesa. Tracta en quatre fulls del vocabulari d'accions que fa la Ventafocs durant el dia. Està bassat en una mini-unitat didàctica de l'EDU365.

http://clic.xtec.cat/qv_viewer/quaderns/biblioteca/mud_cinderella_pr_en

Descripció temàtica:

llengua estrangera, lectura, comprensió del text

Descripció curricular:

Educació primària - Cicle inicial - Llengua estrangera + informació

Àmbit:

Alumnat, Professorat

Idioma: Català; Anglès

Durada:15 minuts

Recurs: Exercitació, Pàgina web

10) Una vegada vista la informació d’aquest recurs, com que penso que es interessant i compleix els requisits que jo buscava, clico damunt de l’enllaç que m’envia a l’exercici virtual (l'exercici 1 per exemple) i a partir d’aquest moment, ja puc començar a treballar.

11) Tinc diferents exercicis. El primer exercici que estic fent compren imatges i frases (Català- Anglès) la qual cosa penso que és molt interessant ja que alhora que s’aprèn una nova llengua (L2) es necessita el recolzament de la llengua materna (L1).

12) Al finalitzar les activitats, tenim la opció que hi posa: CORREGEIX. És fantàstic! És una eina amb la qual els alumnes hi poden aprendre de manera autònoma i motivadora.

dimarts, 19 d’abril del 2011

El secret dels finlandesos

Recomeno que llegiu la informació d'aquesta pàgina web! o si més no, que mireu el video!

Model Pedagògic CAIT

A partir de la lectura del document: MODEL PEDAGÒGIC CAIT hem creat diferents mapes conceptuals. Els programes més habituals amb els quals podem crear aquests mapes són el Cmap Tools o el Mind 42. Personalment, ja havia utilitzat el programa del Cmaptools i és molt còmode i fàcil d'utilitzar, però aquest mapa l'he fet amb el Paint. Us preguntareu, i perquè? Doncs perquè sovint a les aules no disposem d'aquests programes i d'alguna manera o altre, hem de treure'ns les castanyes del foc, per tant, per practicar-ho, he preferit fer-ho amb el recurs B.
Us recomano que llegiu aquest model pedagògic ja que es molt útil i diu coses força interessants.
:)

dimarts, 12 d’abril del 2011

Fer núvols de paraules

Us adunto una pàgina web publicada en el bloc que segueixo que ens permeten poder fer amb moltes paraules, un núvol amb diferents formats, colors i mides.
Pel que he pogut veure, una de les més famoses es
WORDLE
M'hi he entretingut i es poden crear formes sense cap gran dificultat.És una programa que ofereix moltes alternatives i que penso que pot ser útil per compartir amb els alumnes a classe, fer resums, posters, conceptes,.. etc .
Espero que sigui útil!

Lyrics Trainning

Si voleu aprendre anglès escoltant música podeu emprar Lyrics Training

La violència a Internet

Aprofitant la noticia del Qwiki que ens ha penjat el Jorge, un buscador molt útil amb un programari molt segur per als infants, trobo que seria interessant reflexionar sobre els problemes que comporta la navegació dels més petits per Internet sense control.
Us adjunto un dels molts links que parlen sobre aquesta problemàtica.
Quines penseu que serien les millors solucions a trasmetre i a treballar des de l'escola?.

Presentacio de el blog: RECURSOS TIC PEL MESTR@


El bloc amb el que he decidit treballar es: Els recursos TIC pels mestres. En aquest, podreu trobar recursos per treballar les diferents àrees (Llengua Catalana, Castella, Anglès, Matemàtiques, Ciències, Educació Musical, Física, Artística) a més de recursos TIC per als mestres, diferents reflexions, videos, tutories, opinions,..
Es comenten temes com:
- Les TIC i l'educació. Canviaràn l'escola?
- Què n'opinen de les PDI?
- EL canvi de govern afectarà a les TIC?
- Quines són les prediccions d'aquest any pel que fa a les noves tecnologies?
- Recursos per treballar
- Manuals de pàgines web
-...
Penso que es un bloc molt interessant per a tots nosaltres com a futurs mestres a les escoles.

Recursos per l'aula

El blog que segueixo ha publicat una entrada que ens pot ser molt interessant!
En aquesta pàgina trobem un partat que es diu Recursos per l'aula

Dins d'aquesta pàgina hi trobareu tres apartats:

1) Creador de còmics: permet a els alumnes crear còmics centrant-se en els elements clau. Els alumnes poden fer-lo al seu gust i fins i tot, podem imprimir-lo.
2) Mapa Interactiu: El mapa interactiu d'històries ( story map ) inclou un conjunt d'organitzadors gràfics dissenyats per ajudar els professors i estudiants abans de produir qualsevol text, després de la lectura i activitats.
3) Creador d'acròstis: Un acròstic ( acrostic poems ) és una composició poètica en què les lletres que ocupen determinats llocs (per exemple: les lletres inicials) formen una paraula o una frase. Poden haver-hi diferents tipus de finalitats (jocs,amagar paraules..).
Us animo a que ho proveu una estona, es divertit i penso que també molt útil!

LA PÀGINA WEB ÉS AMB ANGLÈS, PERÒ SÍ UTILITZEU EL GOOGLE CHROME HI TROBAREU A DALT DE TOT UNA PESTANYA QUE ET PERMET MODIFICAR L'IDIOMA DE LA PÀGINA!

/view



El meu blog és http://annamunte.blogspot.com Tenim la opció d’afegir /view i la visió del nostre blog canvia completament. Hi ha diferents formats de visualitzar-ho els quals us facilito les adreçes a continuación a fi de veure-ho i decidir quina és la que més us agrada.

http://annamunte.blogspot.com/view/flipcard

http://annamunte.blogspot.com/view/mosaic

http://annamunte.blogspot.com/view/sidebar

http://annamunte.blogspot.com/view/snapshot

http://annamunte.blogspot.com/view/timeslide



Twubs és una eina que ens permet buscar etiquetes en Twitter. Aquestes etiquetes van amb una "#" davant.
Twubs s'actualitza en temps real. Això el fa ideal per presentacions.

Aquí en teniu un exemple de la pàgina web que estem creant els alumnes d'aquesta assignatura.

Tweetdeck

TweerDeck és una aplicació d'escriptori creada per a xarxes socials com Twitter, Facebook, LinkedIn, MySpace, Google Buzz y Foursquare. Aquest petit sistema es controla a través del compte original de Twitter i les funcions que presta aquesta aplicació són diverses. És l'aplicació per Twitter més popular, en tan sols dos anys des de la seva creació ja porta més de 15 milions de descarregues com a client d'escriptori.[1] L'aplicació per l'iPhone[2] ha sigut descarregada 2,5 milions de vegades i 4 milions de tweets i d'altres actualitzacions s'envien diàriament a través d'aquesta. Un dels major avantatges és la seva compatibilitat amb els diversos sistemes operatius.

dimarts, 29 de març del 2011

Symbaloo


A l'assignatra d'AEI, tots hi hem publicat moltes coses interessants. Recollir-ho tot es fa una mica "dens" i amb aquesta eina, Symbaloo és més senzill i alhora potent. En Jorge n'ha creat una per la nostra assignatura. Cliqueu a l'enllaç per veure-ho. Cada adreça té una icona i totes juntes formen un mix. Ens anirà molt bé per anar recollint les diferents adreçes i programes d'interès.

dijous, 24 de març del 2011

100 eines online


Al blog que segueixo he trobat una entrada molt interessant en la qual s'ofereix aquesta pàgina web on podem trobar recursos online que ens permeten innovar i crear amb les noves tecnologies i amb l´ús de la PDI a les aules. Es molt interessant!

dimarts, 22 de març del 2011

About me


Tal i com he pogut aprendre durant el que portem d'assignatua,hi ha diversos espais a la Xarxa que ens permeten crear una pàgina de presentació personal des de la qual podem facilitar l'accés al nostre Facebook, Twitter, blog...
El nostre professor, ens ha facilitat la pàgina web About.me. Jo en desconeixia la seva existència, i ara que ja ho sé, penso que és un tutorial fàcil i pràctic d'utilitzar. Podeu consultar la meva pàgina de presentació.

dijous, 17 de març del 2011

Es redueix la feina en el moment de fer les UP!

Aquesta assignatura ens està aportant molts recursos i de molta importància i qualitat. Us adjunto una pàgina facilitada per una companya que permet crear Unitats de programació de manera "una mica menys" complexa. El procediment es redueix ja que aquesta web t'ofereix les competències, les materies i altres factors importants a tenir en compte.
Es bo disposar d'ajudes per a fer aquests tipus de tasques, però tot i així, mai hem d'oblidar la nostra creativitat i disposició cap al treball ;).

OLESUR!

Com a futurs mestres, aquesta pàgina és una meravella! Ens permet fer moltes coses que comporten molt de temps fer-les, i sovint, no només temps, sinó que bastants recursos i fluïdesa.
Des d'aquesta aplicació, OLESUR, podem treballar les llengües, les matemàtiques, podem potenciar la cal·ligrafía, escriure frases i lletres i traduir-les a diferents formats, crear puzzles, iniciar als alumnes al càlcul de la suma, i moltes coses més...
Entra-hi i descobreix-ho!!

Childsplay

En el fòrum de la nostra assignatura, una companya ens ha presentat el Childsplay. És una pàgina web orientada a tots els alumnes. Tant poden jugar-hi a casa, com a l'escola. Aquesta, permet fer activitats de memòria, lúdiques, de suport multilingüe, divertides, etc... que al mateix temps en que els alumnes es diverteixen aprenene, construeixen i integren en el seus coneixements.
Proveu de jugar a alguns dels jocs, són recursos útils :)

dimarts, 8 de març del 2011

PREZI




El Prezi permet que qualsevol persona diagrami una idea sobre un paper, o que pugui crear i realitzar presentacions espectaculars. El fet que ens permet fer zoom, garanteix una presentació de qualitat ajustada als interessos de cadascú. Per esbrinar una mica més sobre aquest programa, he fet un petit montatje que us adjunto: La meva petita presentació

Fem núvols de paraules :)

¡

Fer núvols de paraules a les nostres aules és, penso, un procés molt sintetizador i útil per recordar els continguts claus durant l'aprenentatge. Durant les meves pràctiques, vaig utilitzar aquest núvol que us adjunto per recordar a els alumnes els mesos de l'any.
Per a fer-ho, podeu anar a les següents direccions:



Jo he utilitzat http://www.abcya.com però també podeu fer-ho des de:

Doodle






Doodle, és un programari molt útil que ens ajuda a planificar i programar reunions, trobades, etc. Nosaltres, des de l'assignatura de Aplicacions Educatives a Internet, el vam utilitzar per buscar un dia per quedar per parlar de l'assignatura, i ens va ser molt útil! Estalvies molt de temps i es una manera fàcil i còmode de donar la teva opinió.
Com que no hi ha millor manera d'aprendre que experimentant, aquí us deixo un Doodle creat per mi: On us agradaria treballar?

La Pissarra digital interactiva -PDI


Per tal que la PDI pugui ser utilitzada a diari a les classes, es necessita encara difondre molta informació. Molts professionals ja la dominen, però.. potser d'altres encara hi tenen una lluita constant. Us adjunto un manual que per a mi a sigut molt útil per adquirir les nocions més bàsiques i essencials.
Animo a tots els mestres i futurs mestres a introduir les noves tecnologies a l'aula. És més motivador i els resultats.. són millors :)
Observeu aquest visionat. Espero que us agradi!

El meu armari dels recursos educatius


L'aniré actualitzant..

Poemari Col·lectiu
L'ensenyament digital al servei dels professors
Cambridge Brian Science
La prestetgeria digital

El que la tecnologia ens permet..

Uns falsificadors d'obres d'art han aconseguit enganyar a SET museus presitgiosos d'arreu del món col·locant en les seves col·leccions falsifacions 'obres d'art de reconeguts artistes de tots els temps. La precisió en les obres es tant ajustada que és quasi impossible de saber que són falses.

Publico aquesta entrada, perquè penso que també és interessant a nivell educatiu, ja que a travérs de Google Art Proyect ,podem disfrutar en alta resolució de mésde 1000 obres i més de 400 artistes diferents. Podem visitar museus i veure pintures com The Metropolitan Museum of Art and MoMA a New York, The State Hermitage Museum a St. Petersburg, Tate Britain & The National Gallery a Londres, Museo Reina Sofia a Madrid, the Uffizi Gallery a Florencia i del Van Gogh Museum a Amsterdam.
Cadascuna de les imatges conté 7 mil milions de pixels, una quantitat suficient per fer ampliacions i no perdre de vistia ni el mínim detall!
Per tant, perquè pot ser útil a l'escola? Per visualitzar i disfrutar d'obres que no disposem manera ni recurs des de l'escola per visitar!


dissabte, 5 de març del 2011

Noves maneres d'aprendre!

Stop emotion!


The story about stop emotion.
És molt interessant!!
Comproveu-ho i deixeu la vostra opinió!

En què consisteix l'assignatura?

Com organitzar el nostre aprenentatge individual i com a grup
  • A través dels diversos fòrum del blink per fer aportacions.
  • Aprenentatge individual i quan convingui per parelles o en grups definint projectes i exercicis (a través del fòrum projectes).
Quins seran els mitjans que emprarem per aprendre i ensenyar
  • Recullir informació a través d’un blog.
  • Recollir adreces amb el Delicious
  • Utilitzar el Twitter com a eina interessant per a l’aprenentatge (cadascú crearia un i seguiria a d’altres. El meu és: http://twitter.com/#!/jcoderch (us podeu fer seguidors).
  • Fer servir vídeos (youtube, vimeo, dotsub, lyrics trainning, edu3.cat...) o àudio (podcasting).
Quins seran els continguts (conceptuals, procedimentals i actitudinals) a treballar
  • PDI (programes, aplicacions, metodologia)
  • Seguir un blog per tal de conèixer experiències sobre les TIC.
  • Comunitats d’aprenentatge.
Què, qui i com s'avaluarà
  • Quantitat i qualitat de les intervencions al fòrum de l’assignatura.
  • S’avaluarà tant la feina individual com el treball de grup.
  • A través de la rúbrica que serà elaborada de manera conjunta.
  • Autoavaluació, coavaluació, avaluació formativa i sumativa.