Què et sembla el bloc?

dimarts, 29 de març de 2011

Symbaloo


A l'assignatra d'AEI, tots hi hem publicat moltes coses interessants. Recollir-ho tot es fa una mica "dens" i amb aquesta eina, Symbaloo és més senzill i alhora potent. En Jorge n'ha creat una per la nostra assignatura. Cliqueu a l'enllaç per veure-ho. Cada adreça té una icona i totes juntes formen un mix. Ens anirà molt bé per anar recollint les diferents adreçes i programes d'interès.

dijous, 24 de març de 2011

100 eines online


Al blog que segueixo he trobat una entrada molt interessant en la qual s'ofereix aquesta pàgina web on podem trobar recursos online que ens permeten innovar i crear amb les noves tecnologies i amb l´ús de la PDI a les aules. Es molt interessant!

dimarts, 22 de març de 2011

About me


Tal i com he pogut aprendre durant el que portem d'assignatua,hi ha diversos espais a la Xarxa que ens permeten crear una pàgina de presentació personal des de la qual podem facilitar l'accés al nostre Facebook, Twitter, blog...
El nostre professor, ens ha facilitat la pàgina web About.me. Jo en desconeixia la seva existència, i ara que ja ho sé, penso que és un tutorial fàcil i pràctic d'utilitzar. Podeu consultar la meva pàgina de presentació.

dijous, 17 de març de 2011

Es redueix la feina en el moment de fer les UP!

Aquesta assignatura ens està aportant molts recursos i de molta importància i qualitat. Us adjunto una pàgina facilitada per una companya que permet crear Unitats de programació de manera "una mica menys" complexa. El procediment es redueix ja que aquesta web t'ofereix les competències, les materies i altres factors importants a tenir en compte.
Es bo disposar d'ajudes per a fer aquests tipus de tasques, però tot i així, mai hem d'oblidar la nostra creativitat i disposició cap al treball ;).

OLESUR!

Com a futurs mestres, aquesta pàgina és una meravella! Ens permet fer moltes coses que comporten molt de temps fer-les, i sovint, no només temps, sinó que bastants recursos i fluïdesa.
Des d'aquesta aplicació, OLESUR, podem treballar les llengües, les matemàtiques, podem potenciar la cal·ligrafía, escriure frases i lletres i traduir-les a diferents formats, crear puzzles, iniciar als alumnes al càlcul de la suma, i moltes coses més...
Entra-hi i descobreix-ho!!

Childsplay

En el fòrum de la nostra assignatura, una companya ens ha presentat el Childsplay. És una pàgina web orientada a tots els alumnes. Tant poden jugar-hi a casa, com a l'escola. Aquesta, permet fer activitats de memòria, lúdiques, de suport multilingüe, divertides, etc... que al mateix temps en que els alumnes es diverteixen aprenene, construeixen i integren en el seus coneixements.
Proveu de jugar a alguns dels jocs, són recursos útils :)

dimarts, 8 de març de 2011

PREZI
El Prezi permet que qualsevol persona diagrami una idea sobre un paper, o que pugui crear i realitzar presentacions espectaculars. El fet que ens permet fer zoom, garanteix una presentació de qualitat ajustada als interessos de cadascú. Per esbrinar una mica més sobre aquest programa, he fet un petit montatje que us adjunto: La meva petita presentació

Fem núvols de paraules :)

¡

Fer núvols de paraules a les nostres aules és, penso, un procés molt sintetizador i útil per recordar els continguts claus durant l'aprenentatge. Durant les meves pràctiques, vaig utilitzar aquest núvol que us adjunto per recordar a els alumnes els mesos de l'any.
Per a fer-ho, podeu anar a les següents direccions:Jo he utilitzat http://www.abcya.com però també podeu fer-ho des de:

Doodle


Doodle, és un programari molt útil que ens ajuda a planificar i programar reunions, trobades, etc. Nosaltres, des de l'assignatura de Aplicacions Educatives a Internet, el vam utilitzar per buscar un dia per quedar per parlar de l'assignatura, i ens va ser molt útil! Estalvies molt de temps i es una manera fàcil i còmode de donar la teva opinió.
Com que no hi ha millor manera d'aprendre que experimentant, aquí us deixo un Doodle creat per mi: On us agradaria treballar?

La Pissarra digital interactiva -PDI


Per tal que la PDI pugui ser utilitzada a diari a les classes, es necessita encara difondre molta informació. Molts professionals ja la dominen, però.. potser d'altres encara hi tenen una lluita constant. Us adjunto un manual que per a mi a sigut molt útil per adquirir les nocions més bàsiques i essencials.
Animo a tots els mestres i futurs mestres a introduir les noves tecnologies a l'aula. És més motivador i els resultats.. són millors :)
Observeu aquest visionat. Espero que us agradi!

El meu armari dels recursos educatius


L'aniré actualitzant..

Poemari Col·lectiu
L'ensenyament digital al servei dels professors
Cambridge Brian Science
La prestetgeria digital

El que la tecnologia ens permet..

Uns falsificadors d'obres d'art han aconseguit enganyar a SET museus presitgiosos d'arreu del món col·locant en les seves col·leccions falsifacions 'obres d'art de reconeguts artistes de tots els temps. La precisió en les obres es tant ajustada que és quasi impossible de saber que són falses.

Publico aquesta entrada, perquè penso que també és interessant a nivell educatiu, ja que a travérs de Google Art Proyect ,podem disfrutar en alta resolució de mésde 1000 obres i més de 400 artistes diferents. Podem visitar museus i veure pintures com The Metropolitan Museum of Art and MoMA a New York, The State Hermitage Museum a St. Petersburg, Tate Britain & The National Gallery a Londres, Museo Reina Sofia a Madrid, the Uffizi Gallery a Florencia i del Van Gogh Museum a Amsterdam.
Cadascuna de les imatges conté 7 mil milions de pixels, una quantitat suficient per fer ampliacions i no perdre de vistia ni el mínim detall!
Per tant, perquè pot ser útil a l'escola? Per visualitzar i disfrutar d'obres que no disposem manera ni recurs des de l'escola per visitar!


dissabte, 5 de març de 2011

Noves maneres d'aprendre!

Stop emotion!


The story about stop emotion.
És molt interessant!!
Comproveu-ho i deixeu la vostra opinió!

En què consisteix l'assignatura?

Com organitzar el nostre aprenentatge individual i com a grup
 • A través dels diversos fòrum del blink per fer aportacions.
 • Aprenentatge individual i quan convingui per parelles o en grups definint projectes i exercicis (a través del fòrum projectes).
Quins seran els mitjans que emprarem per aprendre i ensenyar
 • Recullir informació a través d’un blog.
 • Recollir adreces amb el Delicious
 • Utilitzar el Twitter com a eina interessant per a l’aprenentatge (cadascú crearia un i seguiria a d’altres. El meu és: http://twitter.com/#!/jcoderch (us podeu fer seguidors).
 • Fer servir vídeos (youtube, vimeo, dotsub, lyrics trainning, edu3.cat...) o àudio (podcasting).
Quins seran els continguts (conceptuals, procedimentals i actitudinals) a treballar
 • PDI (programes, aplicacions, metodologia)
 • Seguir un blog per tal de conèixer experiències sobre les TIC.
 • Comunitats d’aprenentatge.
Què, qui i com s'avaluarà
 • Quantitat i qualitat de les intervencions al fòrum de l’assignatura.
 • S’avaluarà tant la feina individual com el treball de grup.
 • A través de la rúbrica que serà elaborada de manera conjunta.
 • Autoavaluació, coavaluació, avaluació formativa i sumativa.